Dobrodošli v Aleksandra Komasz Ayurveda

»Kjer je moje poslanstvo izboljšati vaše življenje«

Ajurveda je najstarejša medicina, njeni cilji niso samo ozdraviti fizično telo. Cilj ajurvede je popolno zadovoljstvo: na fizičnem, psihičnem in duhovnem nivoju. Ajuveda ne odstranjuje zgolj simptomov,  ampak tudi zdravi vzrok za nastale bolezni. Za celostno življenje je potrebno uravnotežiti fizični nivo (prehrana, telesna aktivnost, redno čiščenje telesa – panchakarma,…), psihični nivo (delo na sebi s pomočjo različnih orodij) in duhovni nivo (smisel našega življenja, naš položaj v univerzumu).

Ajuvedo sem začela preučevati, ker sem iskala tisto pravo univerzalno formulo za zdravje, ki ga uradna medicina ne more dati. Uradna medicina zgolj odpravlja simptome, ajurveda pa se spusti globoko v posameznika, v njegove energijske plasti. Poleg ajurvede se stalno aktivno dodatno izobražujem na področjih, ki se ukvarjajo in prinašajo ravnotežje in zdravje v naše življenje (integrativna medicina, manualna terapija, fizioterapija, psihoterapija, psihologija, prehrana, telesna vadba, yoga, meditacija, duhovnost ipd).  Aktivno spremljam tudi razvoj na področju uradne medicine in farmacije.

Ravno zato je nastala Aleksandra Komasz Ayurveda, ki združuje različne strokovnjake iz področja znanosti in dobrega počutja, ki vam pomagajo do popolnega zdravja.

Naša vrata so vam odprta za nasvet, sproščanje, iskanje zdravja ali izobraževanje. Želim, da bi se tudi z mojo pomočjo in pomočjo mojih sodelavcev bolje znašli v današnjem kaotičnem in stresnem življenju. Pridite, veseli bomo vašega obiska.

Ayurganica center
Aleksandra Komasz

je kvalificirana specialistka ajurvedske medicine, priznana poznavalka terapevtskih masaž, strokovnjak na področju zdrave prehrane in različnih psiholoških tehnik. Šolala se je v Indiji (ajurvedska diagnostika, panchakarma, masažne tehnike, prana terapija, ajurvedska psihologija, duhovnost), na Nizozemskem (marma terapija), v Angliji (različne masažne tehnike), pa tudi po različnih centrih v Sloveniji (masažne tehnike in terapije). Znanje o ajurvedi pa je tudi izpopolnjevala na Maharishi College of Perfect Health na Nizozemskem. Izpopolnjuje se tudi na področju lokomotornega sistema, fizioterapije in različnih manualnih tehnik. Sicer je prvotno opravljala doktorat na Biomedicini in vrsto let delala v farmacevtskem podjetju kot raziskovalec na področju analitske kemije in biofarmacevtike, vendar jo je celostni pristop k zdravju posameznika tako prevzelo, da svoj čas posveča samo še posameznikom, ki stremijo k ravnovesju telesa, uma in duha. Njena skrb je usmerjena tudi v stalno strokovno izobraževanje. Trenutno opravlja doktorat na področju “Socialna gerontologija”, saj jo zanima ohranitev zdravja in funkcionalnosti tudi v starejšem obdobju življenja, šola se na področju psihoterapije in manualnih tehnik.

Že kot študentko jo je izredno zanimal  integrativni in komplementarni pristop k zdravljenju in preprečevanju različnih stanj in bolezni, tako se je vrsto let izobraževala na različnih področjih alternativne in komplementarne medicine. Najprej je pridobila mojstrsko stopnjo reikija, nato pa jo je zaneslo v vode ajurvedske medicine. Po večkratnem obisku različnih ajurvedskih centrov v Indiji jo je ajurveda tako pritegnila, da se je vključila v večletno aktivno izobraževanje za ajurvedskega specialista v Indiji, najbolj v spominu pa ji je ostal klinično urjenje v mestu Jodhpur, Rajasthan, saj si je takrat pridobila dragocene izkušnje na področju ajurvedske diagnostike in zdravljenja. Je tudi izšolani Panchakarma specialist z bogatimi izkušnjami iz tega starodavnega principa čiščenja telesa.

Aleksandra pri svojem delu uporablja tako znanje zahodne kot vzhodne medicine. Vedno skuša najti vzrok za bolezen, ne pa samo odpraviti njene simptome. Ukvarja se predvsem s kroničnimi boleznimi današnjega časa.  Vodi tudi različna šolanja in izobraževanja v okviru svojega centra.

Je izredna profesorica na visoki šoli za wellness in kozmetiko, kjer uči predmet “Alternativne masažne tehnike”. Je vodja ajurvedske veganske restavracije Gaudi & Naan v Ljubljani.

Vsakemu pacientu se posveti osebno in s popolno pozornostjo. Vsi njeni pacienti povedo, da je največkrat za vse njihove težave na razpolago več kot 24 ur na dan.

Veselimo se vsakega vašega obiska.

Ekipa Aleksandra Komasz Ayurveda