Dobrodošli v ajurvedskem centru Ayurganica

»Kjer je naše poslanstvo pomagati do boljšega počutja«

Ajurveda je najstarejša medicina, njeni cilji niso samo ozdraviti fizično telo. Cilj ajurvede je popolno zadovoljstvo: na fizičnem, psihičnem in duhovnem nivoju. Ajuveda ne odstranjuje zgolj simptomov, ampak tudi zdravi vzrok za nastalo bolezen.

Ajuvedo smo začeli preučevati, ker smo iskali tisto pravo univerzalno formulo za zdravje, ki ga uradna medicina ne more dati. Uradna medicina zgolj odpravlja simptome, ajurveda pa se spusti globoko v posameznika, v njegove energijske plasti.

Zato je nastala Ayurganica, ki združuje različne strokovnjake ajurvedske medicine in ostalih znanosti, ki vam pomagajo do popolnega zdravja.

Naša vrata so vam odprta za nasvet, sproščanje in iskanje zdravja. Želimo, da bi tudi z našo pomočjo bolje živeli v tem stresnem življenju. Pridite, veseli bomo vašega obiska.

Ayurganica center

Naša ekipa

Sandra Komasz

je kvalificirana specialistka ajurvedske medicine, priznana poznavalka terapevtskih masaž in strokovnjak na področju zdrave prehrane. Šolala se je v Indiji (ajurvedska diagnostika, panchakarma, masažne tehnike, prana terapija), na Nizozemskem (marma terapija), v Angliji (različne masažne tehnike), pa tudi po različnih centrih v Sloveniji (masažne tehnike). Znanje o ajurvedi pa je tudi izpopolnjevala na Maharishi College of Perfect Health na Nizozemskem. Izpopolnjuje se tudi na področju lokomotornega sistema in različnih manualnih tehnik. Sicer je prvotno opravljala doktorat na Biomedicini in vrsto let delala v farmacevtskem podjetju kot raziskovalec na področju analitske kemije in biofarmacevtike, vendar jo je celostni pristop k zdravju posameznika tako prevzelo, da svoj čas posveča samo še posameznikom, ki stremijo k ravnovesju telesa, uma in duha. Trenutno opravlja doktorat na področju “Socialna gerontologija”, saj jo zanima ohranitev zdravja in funkcionalnosti tudi v starejšem obdobju življenja.

Že kot študentko jo je izredno zanimal  alternativni pristop k zdravljenju različnih bolezni, tako se je vrsto let izobraževala na različnih področjih alternativne medicine. Najprej je pridobila mojstrsko stopnjo reikija, nato pa jo je zaneslo v vode ajurvedske medicine. Po večkratnem obisku različnih ajurvedskih centrov v Indiji jo je ajurveda tako pritegnila, da se je vključila v večletno aktivno izobraževanje za ajurvedskega specialista v Indiji, najbolj v spominu pa ji je ostal klinično urjenje v mestu Jodhpur, Rajasthan, saj si je takrat pridobila dragocene izkušnje na področju ajurvedske diagnostike in zdravljenja. Je tudi izšolani Panchakarma specialist z bogatimi izkušnjami iz tega starodavnega principa čiščenja telesa.

Sandra pri svojem delu uporablja tako znanje zahodne kot vzhodne medicine. Vedno skuša najti vzrok za bolezen, ne pa samo odpraviti njene simptome. Ukvarja se predvsem s kroničnimi boleznimi današnjega časa. Je tudi predsednica Inštituta Bhaktivedanta, kjer se aktivno ukvarja z raziskavami na področju ajurvede. Je aktivna predavateljica zdravega življenja na različnih tečajih in znotraj inštituta. Vodi tudi šolanje v okviru našega centra.

Je izredna profesorica na visoki šoli za wellness in kozmetiko, kjer uči predmet “Alternativne masažne tehnike”. Je vodja ajurvedske veganske restavracije Gaudi v Ljubljani.

Vsakemu pacientu se posveti osebno in s popolno pozornostjo. Vsi njeni pacienti povedo, da je največkrat za vse njihove težave na razpolago več kot 24 ur na dan.

Blaž Rožmanc
specialist manualne terapije

Že vrsto let uspešno pomaga pacientom s težavami v motornem sistemu. Pri svojem delu združuje znanje manualne terapije, fizioterapije in športne medicine.

V ajurvedskem centru boste srečali tudi mnoge terapevte in marsikaterega študenta ali tečajnika, ki si želi izvedeti več o tej starodavni medicini.

Ayurganica

Veselimo se vsakega vašega obiska.

Ekipa Ayurganica