Marma je vitalna energetska točka na površini telesa.

Tako kot moderna kvantna fizika, tudi ajurveda verjame, da človek ni trdna, stabilna struktura iz materije, ampak je stalno spreminjajoča dinamična zbirka energije in inteligence v celotnem energetskem polju – univerzumu. Na telesu se nahaja 117 pulzirajočih glavnih marmani točk. Te točke so vitalne in napolnjene s prano, življenjsko silo in zavestjo. Marma točka je most med telesom, umom in dušo.

Znanost o marma točkah se je razvila v Vedskih časih Indije, ko so obstajale specializirane šole za marma terapijo, saj so z njo zdravili celo resne poškodbe telesa. Znanje o legi marma točk je bila pomembna tudi v ajurvedski kirurgiji, saj so se tako izognili resnim poškodbam telesa, ki nastanejo kot posledica operacij.

Marma terapija vrača ravnotežje avtonomnega živčnega sistema in harmonizira simpatične in parasimpatične funkcije. S stimulacijo marmani točk se sproščajo endorfini in nevrotransmiterji v možganih, kar izboljša splošno počutje in zmanjšuje bolečino. Masaža in stimulacija marma točk vpliva lokalno na organ, s katero je marma točka povezana, kot distalno na oddaljene organe in na celotno telo. S stimulacijo teh energetskih točk usmerimo energijo preko nadijev v tarčni organ, kjer se z zdravilno energijo uravnoteži prana, tejas in ojas.

V našem centru uporabljamo marma terapijo kot podporno terapijo pri lajšanju različnih psihofizičnih težav. S stimulacijo marma točk vplivamo na biokemijski in nevroelektični impulz v tej točki. Energija dotika, ki jo podkrepimo z mantro vstopi skozi marma točko v določeno šroto (energijski kanal) in uravnoteži prano, tejas in ojas tkiv, organov in energijskih kanalov. Marma terapija »prižge« ogenj v tkivih, zažge tkivne toksine in razbije kristale nerešenih čustev.

Marma terapija (marma chikitsa) hitro rešuje mnoga neravnovesna stanja, kot so migrene, glavoboli, bolečine v sklepih, mišične bolečine, psihične blokade ipd.

Pri marma terapiji uporabljamo tudi različne mantre in terapijo z barvami. Večkrat apliciramo na določene točke aromaterapevtska olja. Marma točke stimuliramo lahko tudi s toploto (moxa).

Pred marma terapijo je obvezen 8-stopenjski ajurvedski pregled.

Cena marma terapije: 90 eur