Poživljajoča moč starodavnih ceder z gorovja Altaj bo očistila vaše telo nečistoč, povečala obrambno sposobnost telesa, da boste ostali zdravi, se znebili celulita in odvečne telesne teže, postali lepši, obnovili duševne in telesne moči ter dosegli dolgo življenjsko dobo.

Para, nasičena z zdravilnimi zelišči, ki se proizvaja v kabini, izdelani iz SIBIRSKE cedre, deluje zdravilno na ljudi. Cedra je drevo-lekarnar. Njen les proizvaja fitoncide, ki uničujejo in preprečujejo rast in razvoj škodljivih mikroorganizmov. V našem ajurvedskem centru boste v zraku vedno čutili rahel prijeten vonj po cedrovini ravno zaradi te savne.

Metoda fito-toplote

Da bi spremenil kemično mešanico toksinov, mora kisik prodreti skozi razširjene pore. Kopel z zdravilnimi zelišči pomaga le redko, saj por ne odpre v celoti. Potrebna je koncentrirana para, nasičena z zdravilnimi sestavinami.

Že v starih časih so v Rusiji poznali zdravilen vpliv parne savne na organizem. Toda v pregretem zraku, napolnjenem s paro, je težko dihati, saj se količina kisika znatno zmanjša in v organizmu se razvije povečana potreba po kisiku.

Našli smo rešitev. Zaradi zdravilnih lastnosti sibirske cedre smo izdelali cedrin sod. V njem ustvarimo pritisk, ga napolnimo z zdravilnimi zelišči in ustvarimo ustrezno temperaturo, ki popolnoma odpre vse pore. Zdravilne sestavine skupaj s kisikom vstopijo v organizem skozi pore. Zaradi tega se poveča proces kisanja, kemična mešanica toksinov se spremeni in toksini pridejo iz organizma skupaj z znojem skozi žleze lojnice.

Na ta način začnemo čistiti organizem, stimuliramo pa tudi delovanje vseh organov in sistemov. Normalizira se izmenjava snovi; koža se očisti in pomladi.

Glava bolnika se nahaja izven soda, zato lahko neovirano diha zrak iz okolja. Tako ne prihaja do povečanja arterijskega pritiska in pregrevanja organizma.

Toda skrivnost  se ne skriva zgolj v sodu, temveč tudi v izbiri zdravilnih zelišč, ki so NAJPOMEMBNEJŠI del postopka.  Pomembno je, kdaj in kje so nabrana, kako so posušena in v kakšnem razmerju so zbrana za uporabo.

Fito parna savna koristi pri:

  • najhujših oblikah živčnega stresa
  • različnih bolezenskih stanjih kože
  • zmanjšanju odvečne telesne teže
  • čiščenju krvnega odtoka
  • obnovi imunskega sistema
  • celjenju poškodb, odrgnin, nategnjenih mišicah in pri zmanjševanju mišične napetosti
  • razstrupljevanju in detoksikaciji telesa
  • čiščenju organizma na celičnem nivoju, stimulira vse sisteme, prilagodi metabolizem pravilnemu vzorcu in privede do splošne pomladitve
  • zmanjšanju kronične utrujenosti
  • obnavljanju srčno-krvožilnega sistema

Mnoga stoletja so orjaške cedre reševale življenja – dajale energijo v čistem gorovju Altaj na obali jezera Teletskoye. S svojimi vejami so vsrkavale sončno svetlobo in s svojimi koreninami absorbirale najčistejšo vodo iz gorskih izvirov. Prišel je čas, da to energijo dajo ljudem.