Kombinacija ajurvede in medicinskega jyotisha (vedska astrologija) daje globlje informacije o stanju posameznika

Astrološka karta je zemljevid posameznikove karme (trenutno stanje glede na pretekla delovanja), ki daje informacije kako le-ta razume svoje zdravje, kaj naredi za svoje zdravje in na sploh, kje se lahko pri posamezniku pojavijo težave v njegovem zdravju. V astrološki karti najdemo hiše, ki so povezane z zdravjem. Dodatne karte pa lahko pokažejo posameznikove kronične zdravstvene težave, akutne težave v zdravju, možnost operacij skozi življenje, hospitalizacije in sposobnost okrevanja. Včasih vidimo v astrološki karti tudi možnost napačne postavitve diagnoze in obdobja slabšega oziroma boljšega zdravja.

V jyotishu smo priča stalnim planetarnim ciklom (dashas). Sanskrtska beseda za planet je graha. Planeti vplivajo na nas skozi planetarni cikel, odvisno od lege in pomembnosti v našem astrološkem zemljevidu. Ko preučimo dasha sekvenco, lahko ugotovimo kateri planet najbolj vpliva na posameznika v določenem obdobju. Nato pa analiziramo vpliv tega planeta na zdravje posameznika.

Elementi in vaša konstitucija

Ajurveda temelji na teoriji petih elementov: eter, zrak, ogenj, voda in zemlja. V jyotishu ravno tako povezujemo vsako astrološko znamenje in planet z določenim elementom. Planete celo uvrščamo med Vata, Pitta in Kapha planete.

Ascedent ali prva hiša posameznikovega horoskopa daje informacijo o vitalnosti in fizični manifestaciji.

Kombinacija prve hiše in pulzne diagnostike nam da največ informacij o posameznikovi genski konstituciji (prakruti).

Vseh dvanajst astroloških znamenj in hiš v zodiaku je povezanih z določeno telesno regijo. Oven v prvi hiši predstavlja glavo in ribe v dvanajsti hiši predstavljajo noge. Natančna interpretacija nam pokaže kateri telesni del bi lahko povzročil težave v zdravju in v katerem obdobju življenja se lahko te težave pojavijo.

Bolezni skozi očala medicinskega Jyotisha in Ajurvede

Pri 8-stopenjskem ajurvedskem pregledu lahko najdemo določene šibkosti v zdravju pri pregledu jezika, obraza, nohtov, pulza ipd. Z astološko karto pa lahko dodatno določimo kje se lahko pojavijo določena nihanja v zdravju, ki jih drugače ne moremo določiti niti z ajurvedskim pregledom.

V Jyotishu je vsak planet povezan z določenim organom oz. sistemom organov. Tako lahko določimo kateri planeti lahko povzročijo zdravstvene težave in tudi kdaj se bo pojavil vikruti, ki je povezan z določenim organom oz. tkivom.

Proaktivno zdravje z medicinskim Jyotishem

Dobro je, da je oseba pripravljena na obdobja slabše vitalnosti, takrat lahko sledi določeno rutino in si zdravje podkrepi z ajurvedskimi zelišči.

Vedeti kateri organ je šibak oziroma nagnjen k vikruti nas lahko podpre k boljši skrbi za naše življenje z ustrezno prehrano, svetovanjem in gibanjem. Z vedskim orodjem, kot je to Jyotish smo v zdravju proaktivni, kar vodi k harmoničnemu vsakodnevnemu življenju.

Cena ajurvedskega pregleda z medicinskim jyotishem: 120 eur