»Cilj delovanja ajurvedske osteo-mišične terapije je odstraniti bolečino brez zdravil in kirurškega posega, ki omejuje prosto gibanje mišično-skeletnega sistema in ga postaviti ponovno v ravnotežje«

Ajurveda uporablja tehniko zdravljenja, ki diagnosticira in zdravi. Specialisti in terapevti ajurvedske medicine uporabljajo metode in postopke, ki odpravljajo bolečine in vnetja v hrbtenici, sklepih in mišicah,  skratka vseh mišično-skeletnih težav. Pristop je celosten, kar pomeni, da je za popoln rezultat potrebna sprememba življenjskega stila.

Težave v hrbtenici in sklepih so v večini primerov posledica povečane vate, pite in kaphe. Glede na težavo, se velikokrat priporoča prehrana za določeno došo, določena zelišča, ravnotežje v dnevni rutini, včasih pa je potrebna tudi panchakarma – ajurvedsko čiščenje telesa.

Manualna terapija

Ajurvedske terapije zdravijo in lajšajo težave

  • V celotnem delu hrbtenice
  • Težave s sklepi, različni glavoboli, vrtoglavice,
  • Mišične težave
  • Težave pri hoji in ravnotežju

Kdaj izberemo ajurvedo pri težavah s hrbtenico, sklepi in mišicami?

Ko specialist ajurvedske medicine oceni, da bi  ajurvedski pristop odpravil vaše težave, se dogovori z osteo ajurvedskim terapevtom  za dodaten pregled. Z njim se dogovorite za program, vrsto terapij in frekvenco obiskov.

Ajurvedske osteo-mišične terapije priporočamo tudi pri vrhunskih športnikih ali visoko rekreativnih športnikih. S kombinacijo bolj uspešno odpravljamo težave, ki so posledica aktivnih treningov in različnih poškodb.

Ali so terapije boleče?

Tehnika zdravljenja osteo mišičnega sistema je neboleča.