»Cilj delovanja ajurvedske osteo-mišične terapije je odstraniti bolečino brez zdravil in kirurškega posega, ki omejuje prosto gibanje mišično-skeletnega sistema in ga postaviti ponovno v ravnotežje«

Ajurveda uporablja tehniko zdravljenja, ki diagnosticira in zdravi. Specialisti in terapevti ajurvedske medicine uporabljajo metode in postopke, ki odpravljajo bolečine in vnetja v hrbtenici, sklepih in mišicah,  skratka vseh mišično-skeletnih težav. Pristop je celosten, kar pomeni, da je za popoln rezultat potrebna sprememba življenjskega stila.

Težave v hrbtenici in sklepih so v večini primerov posledica povečane vate, pite in kaphe. Glede na težavo, se velikokrat priporoča prehrana za določeno došo, določena zelišča, ravnotežje v dnevni rutini, včasih pa je potrebna tudi panchakarma – ajurvedsko čiščenje telesa.

Manualna terapija

Ajurvedske terapije zdravijo in lajšajo težave

  • V celotnem delu hrbtenice
  • Težave s sklepi, različni glavoboli, vrtoglavice,
  • Mišične težave
  • Težave pri hoji in ravnotežju

Kdaj izberemo ajurvedo pri težavah s hrbtenico, sklepi in mišicami?

Ajurvedske osteo-mišične terapije priporočamo tudi pri vrhunskih športnikih ali visoko rekreativnih športnikih. S kombinacijo bolj uspešno odpravljamo težave, ki so posledica aktivnih treningov in različnih poškodb.

Pri osteo-mišičnih terapijah uporabljamo tudi različne manualne terapije ter sodobnejše pristope lajšanja bolečin in vnetij, kot so: elektroterapija TENS, laser (hladni/HIL), Tecar, Ultrazvok, Shockwave in kineziotaping.

 

Ali so terapije boleče?

Tehnika zdravljenja osteo mišičnega sistema je neboleča.