Ravnotežje na vseh področjih, ki so del našega življenja, je glavni ključ in cilj do celostnega zdravja. Težko pa je pridobljeno ravnotežje tudi obdržati. Iz okolice prihaja veliko motečih dejavnikov, kot so obsežni projekti v službi, ki jih je potrebno dokončati čez noč ali pa povabila na zabave, ki se zaključijo v ranih jutranjih urah. Večkrat pa tudi zanemarimo redno gibanje in pravilno prehrano.

Tudi prihajajoči prazniki predstavljajo za marsikoga izziv ravno na področju ohranitve ravnotežja. V izobilju dobrot, kupovanja daril, ponočevanj pa tudi projektov, ki jih je potrebno do konca leta zaključiti, pozabljamo na resnične potrebe našega telesa. Vendar se lahko vključimo v praznovanja in tradicijo tudi, če ostanemo »prizemljeni« in skušamo obdržati ravnotežje tudi med prazniki.

 1. Pravilna prehrana: ključ do zdravja
  Začnite dan z toplim napitkom vode in limone na prazen želodec. S tem odplaknete vse toksine, ki so se čez noč nabrali v prebavnem traktu.Močan prebavni ogenj obdržimo tako, da jemo kuhano toplo zdravo, lokalno in sezonsko hrano. Izogibajmo se surovi hrani. Enolončnice, juhe ali kaše so najboljša izbira v zimskih mesecih. Med začimbami izberimo kurkumo in ingver. Obe začimbi delujeta protivnetno in pomagata jačati prebavni ogenj (agni). Poper odstranjuje sluz in toksine iz telesa. Ravno tako je zdravilen v zimskih mesecih tudi česen, ki greje in pozitivno vpliva na zdravje srca. Izogibajte se hladnih pijač in jih zamenjajte s toplimi napitki ter čaji.enolončnica
 2. Naravni časovni intervali: pomoč pri rutini
  Sledite dnevni svetlobi. Zjutraj vstanite s soncem (če se zjutraj sploh prebije čez meglo in prežene temo), drugače pa takrat, ko se začne daniti. Naše telo potrebuje vsaj sedem do osem ur spanja (so tudi srečne izjeme, ki potrebujejo manj spanca). Zvečer hodite v posteljo do desetih zvečer. To vam bo obnovilo zaloge energije in ostali boste zdravi čez celotno obdobje zime.Med vikendi se izognite predolgemu spanju, ker to moti normalen, rutinski spanec. Namesto tega raje meditirajte ali pa se kako drugače sproščajte. Dvajset minut meditacije tri do petkrat na teden vam lahko nadomesti kar nekaj ur spanja, pa tudi ponoči boste bolje spali.
 3. Rutina: nujna v našem življenju
  Kljub praznikom skušajte obdržati ravnotežje in rutino. Vstajajte ob določeni uri in zajtrkujte ob določeni uri. Jejte kosilo med 12. in 14. uro, ko je vaš prebavni ogenj najmočnejši. Večerja pa naj bo lahka in najkasneje do 20. ure zvečer. Ne prenajedajte se sladic, saj bo številni prehladi kot sinusna obolenja in alergije.Telovadite. Dnevno. Začetek zime je lahko tudi krasno obdobje za dolge sprehode po gozdu in naravi, še posebno če je vreme suho in ne preveč mrzlo. Čudovite barve jeseni in zime spodbujajo pozitivne misli in vplivajo blagodejno na čute in tako delujejo kot močni odmerek zdravja. Biti v naravi je eden najmočnejših ajurvedskih principov zdravja.Koža je naš največji organ. Redno jo ščitimo z olji in masažami. Priporočljiva je redna ajurvedska masaža, abhyanga, ki hrani in razstruplja naše telo ter nas varuje pred vsakdanjim stresom. Redno prakticirajte nasyo, ajurvedsko čiščenje sinusov. Za domačo rabo je primerna posebna posoda za čiščenje, ki se imenuje neti. Za bolj natančno in globinsko čiščenje pa lahko obiščete naš ajurvedski center. Po masaži in nasyi prija tudi ajurvedska savna, ki dviga splošno odpornost in brani telo pred vdorom virusov in bakterij. Zunaj na mrazu pa obvezno pokrijte ušesa z toplo kapo in uporabite šal za zaščito vaših pljuč.

nega kože

Naj vam ta rutina ohrani ravnotežje tudi med prazniki. Predvsem pa, preživite jih čim lepše.

Ajurvedski center zdravja Ayurganicadeluje na osnovi starodavnih indijskih načel in praksi zdravljenja, ki temelji na naravnih zakonih, kar vodi vsakega posameznika do popolnega zdravja. Zaposleni združujemo znanje najstarejše medicine s sodobnimi spoznanji komplementarne, alternativne in uradne medicine ter vam tako pomagamo pri uspešnem premagovanju različnih bolezenskih stanj. Stalno se izobražujemo in vam tako nudimo terapije po najnovejših smernicah komplementarne in alternativne medicine.

Naše storitve zajemajo:

 • Podporne terapije pri kroničnih boleznih
 • Podporne terapije pri različnih bolezenskih stanjih
 • Ayurvedska diagnostika (določanje konstitucije, pulzna diagnostika, diagnostika urina in jezika)
 • Ayurvedske terapije
 • Ayurvedske kombinirane terapije z ostalimi komplementarnimi in alternativnimi metodami
 • Rasayana (obnova telesa in »anti-aging« program)
 • Različne ajurvedske masaže in savne
 • Panchakarma – celovito razstrupljanje telesa
 • Manualna terapija
 • Programi za športnike
 • Program za managerje
 • Kozmetične storitve
 • Reconnection
 • Ayurvedska trgovina
 • Posebni programi za posameznike, skupine in podjetja

božič kuponi ayurganica

NOVO: BOŽIČNI IN NOVOLETNI DARILNI BONI ZA VAŠE NAJDRAŽJE

 • Če boste podarili celostni osemstopenjski ajurvedski pregled vam mi podarimo dodatnih 40 eur, ki jih lahko izkoristite za ajurvedske terapije, masaže ali ostale storitve v našem ajurvedskem centru.
 • Pri nakupu darilnega kupona za ajurvedsko masažo Shirodhara 45 min vam podarimo dodatnih 15 minut.
 • Pri nakupu darilnega kupona za ajurvedsko masažo Abhyangham 60 min vam podarimo dodatnih 20 minut.
 • V kupon je vključen tudi ajurvedski čaj + zdravilni ajurvedski obrok brezplačno.

In še mnogo več ugodnosti vam pripravljamo v prihajajočih prazničnih dneh.