Ayurganica centerZelo zadovoljni smo, da vam lahko ponudimo tradicionalni ajurvedski center zdravja, ki temelji na pristni indijski medicini in kjer boste z našo pomočjo poskušali uresničiti svojo največjo željo – željo po popolnem življenju. Za popolno življenje je potrebno ravnovesje na vseh štirih nivojih: fizičnem, čustvenem, umskem in duhovnem nivoju. In pomembna komponenta za ravnovesje na fizičnem nivoju je seveda dosega popolnega zdravja. Zdravje ni samo odsotnost bolezni, zdravje je ravnovesje prebave, dobrega delovanja tkiv in vseh organov, pravilnih čustvenih reakcij in mirnega uma. Zdravje je popolno materialno in duhovno blagostanje.

Ajurveda ni »ena velikost za vse« sistem. Vsi režimi v ajurvedi se prilagajajo edinstvenosti vsakega posameznika – njegovi prakriti (ajurvedska konstitucija): vsak posameznik ima individualne potrebe pri prehrani, vadbi, osebni higieni, odnosih in ostalih elementih življenjskega stila.

Dnevna rutina ali dincharya in upoštevanje sezonskih vplivov ali ritucharya sta zelo pomembna in priporočljiva. Vendar jih marsikdo med nami težko sam uravnava, lažje pa začnemo slediti z znanjem ajurvede. Vedno večje neravnovesje in neupoštevanje dnevne rutine, prehrane in ostalega, kar se priporoča po ajurvedi pripelje do bolezni. Če že imamo težave z zdravjem, pa nam ajurveda lahko pomaga nazaj do ponovnega zdravja.

Specialisti ajurvedske medicine pri nas imajo široko znanje iz področja zdravja, poznajo tako zahodno kot ajurvedsko vzhodno medicino in principe zdravljenja v zahodni in vzhodni medicini. Poučeni so z metodami komplementarnega zdravljenja in jih kombinirajo z ajurvedsko medicino, ko je to potrebno. Pri mišično-skeletnih težavah kombinirajo ajurvedske terapije s manualno terapijo. Za sabo imajo leta šolanja na področju medicine in ajurvede.

Ajurvedski terapevti so šolani in izurjeni za izvajanje ajurvedskih terapij po naročilu specialista ajurvedske medicine.

V ajurvedskem centru zdravja pa se ne bodo izvajale samo terapije. Imeli boste možnost vseživljenskega šolanja po Programu popolnega življenja, kjer bomo mesečno prirejali predavanja in delavnice v okviru našega centra, gostovali pa bomo tudi drugje. Potekali bodo skupinski in individualni tečaji ajurvede, ajurvedskega kuhanja ipd.

Dobrodošli v našem ajurvedskem centru zdravja, ki je nastal v želji, da bi se vi počutili res dobro.