»Cilj delovanja manualne terapije je odstraniti bolečino brez zdravil in kirurškega posega, ki omejuje prosto gibanje mišično-skeletnega sistema in ga postaviti ponovno v ravnotežje«

Manualna terapija kot pomoč pri ajurvedi

Manualna medicina uporablja tehniko zdravljenja, ki diagnosticira in zdravi. Zdravniki, ki so specializirani za manualno terapijo, odpravljajo simptome hrbtenice, sklepov in mišic, bolečin v križu, glavobolov – vseh mišično-skeletnih težav. Upešno lajša simptome, ki povzročajo težave – bolečine.

Manualna terapija je v Sloveniji priznana, opravljajo jo zdravniki, ki so predhodno opravili specializacijo iz nevrologije ali ortopedije.

Manualna terapija

Manualna terapija zdravi in lajša težave

  • V celotnem delu hrbtenice
  • S sklepi, različni glavoboli, vrtoglavice,
  • S mišičnimi bolečinami
  • Pri hoji, ravnotežje

Kdaj kombiniramo manualno terapijo in ajurvedsko terapijo?

Ko specialist ajurvedske medicine oceni, da bi poleg ajurvedskih terapij odpravo vaših težav pospešila uporaba manualne terapije, se dogovori z zdravnikom specialistom manualne medicine za vaš pregled. Pregled zdravnik opravi v našem centru, v našem centru pa potekajo tudi vse potrebne terapije. Manualno terapijo je potrebno obiskati od 4 do 6 krat.

Manualne in ajurvedske terapije kombiniramo tudi pri vrhunskih športnikih ali visoko rekreativnih športnikih. S kombinacijo bolj uspešno odpravljamo težave, ki so posledica aktivnih treningov in različnih poškodb.

Ali je manualna terapija boleča kot kiropraktika?

Manualna terapija je tako kot kiropraktika osteopatska tehnika, ki zdravi mišično-skeletne težave. Za razliko od kiropraktike mora imeti manualni terapevt medicinsko izobrazbo in specializacijo iz manualne medicine. Tehnika zdravljenja je neboleča in bolj prijetna kot kiropraktika.